De grootsheid van een abdij en een woud 9.5
© Maison du Tourisme du Brabant wallon

De grootsheid van een abdij en een woud

Wandelen vanuit Wavre

9.5 km

9.5 km 2 uur
Waals-Brabant

Onder de vele onvergetelijke wandelroutes die Wallonië rijk is, springt de route in Villers-la-Ville, Waals-Brabant, eruit als een must-see. Deze wandeling biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historisch erfgoed. Je avontuur begint bij het toeristisch infokantoor van Villers-la-Ville, vanwaar je je weg vindt naar de indrukwekkende ruïnes van de Abdij van Villers-la-Ville. Terwijl je het oude domein verkent, leidt het pad je dieper het bos in, waar de stilte en de grootse natuur je omarmen. Aan de rand van dit prachtige woud, leidt de route je naar de serene en afgelegen dorpen La Roche en Tangissart. Hier ervaar je de rust van het plattelandsleven, ver weg van de drukte. Vervolgens wacht je een uitdagende afdaling die je naar een beek voert, ingenieus omgetoverd door bevers tot een soort kleine mangrove, een getuigenis van de kracht en vindingrijkheid van de natuur.

Terwijl je door hoge bomen, langs weilanden, en door vochtige zones wandelt, biedt deze route een verbazingwekkende variëteit aan landschappen, samen met een rijk erfgoed. Het is een wandeling die zowel de geest als het oog verrukt, perfect voor iedereen die wil genieten van de majestueuze natuur en de stille getuigen van het verleden.

9.5 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Archimède, Av. Einstein 2, 1300 Wavre

GPS-COÖRDINATEN

N 50.58894° E 4.5309°

BEWEGWIJZERING

Gele rechthoek

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de De grootsheid van een abdij en een woud? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Wavre.

De Tommewandeling 7.6
7.6 km

De Tommewandeling

Plattelandswandeling Ittre 6.6
6.6 km

Plattelandswandeling Ittre

Justus Lipsiuswandeling 8.1
8.1 km

Justus Lipsiuswandeling

Hazendalwandeling 3.5
3.5 km

Hazendalwandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.