Erfgoedwandeling - Halsche Beemden 6

Erfgoedwandeling - Halsche Beemden

Wandelen vanuit Hoogstraten

Knooppunten Erfgoedwandeling - Halsche Beemden

6 km

6 km 1 uur 15 min Knooppunten Erfgoedwandeling - Halsche Beemden
Hoogstraten Antwerpse Kempen Antwerpen

Start je wandelavontuur in Hoogstraten bij het bezoekerscentrum De Klapekster, waar je gemakkelijk kunt parkeren. De Erfgoedwandeling in de Halsche Beemden is een fascinerende tocht die je meeneemt door de rijke geschiedenis en prachtige natuur van de regio.

Op je route ontdek je meer over de Wortel-Kolonie, opgericht in 1822 onder het toenmalige Nederlandse regime. Hier ontdek je het harde leven van arme gezinnen die vroeger de woeste gronden moesten ontginnen en op kleine boerderijtjes leefden. Dit stukje geschiedenis biedt een uniek inzicht in het verleden van de streek.

In het voorjaar transformeren de bossen langs het Merkse in een betoverend tapijt van geel en wit, dankzij de bloei van speenkruid, dotterbloemen en bosanemonen. Deze natuurlijke pracht zorgt voor een idyllische setting voor je wandeltocht.

De Erfgoedwandeling in de Halsche Beemden combineert historische verkenning met de schoonheid van de natuur, en maakt het tot een onvergetelijke ervaring voor zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers. Stap in de voetsporen van het verleden en geniet van de serene landschappen die Hoogstraten te bieden heeft.

Te volgen knooppunten

De Erfgoedwandeling - Halsche Beemden maakt gebruik van het wandelnetwerk Kempense Kolonies een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Kempense Kolonies

De Erfgoedwandeling - Halsche Beemden maakt deel uit van het wandelnetwerk Kempense Kolonies. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 435 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

1
0 km
10
1.2 km
12
2 km
13
2.2 km
14
2.6 km
15
2.9 km
16
3.2 km
17
3.3 km
18
3.7 km
19
3.9 km
4
4.7 km
3
5 km
2
5.4 km
1
6 km

6 km

1 uur 15 min

VERTREKPLAATS

Bezoekerscentrum De Klapekster, Kolonie 41, 2320 Hoogstraten

GPS-COÖRDINATEN

N 51.402821° E 4.824282°

BEWEGWIJZERING

Knooppuntenborden

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Erfgoedwandeling - Halsche Beemden? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Hoogstraten.

Drie grenzen wandeling 7.6
7.6 km

Drie grenzen wandeling

Ginhoven - Hoogstraten 12
12 km

Ginhoven - Hoogstraten

Stadswandeling Hoogstraten 4.8
4.8 km

Stadswandeling Hoogstraten

Watermolenpad Minderhout 15.6
15.6 km

Watermolenpad Minderhout

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.