Blommerschotpad in Malle 6.3

Blommerschotpad in Malle

Wandelen vanuit Malle

Knooppunten Blommerschotpad in Malle

6.3 km

6.3 km 1 uur 15 min Knooppunten Blommerschotpad in Malle
Malle Antwerpse Kempen Antwerpen

De 6,5 km lange wandeling langs de grens van Oostmalle en Wechelderzande biedt een heerlijke onderdompeling in de stille Kempen. Omringd door eeuwenoude beuken voert het pad je door het hart van Blommerschot, waar prachtige landduinen met buntgras en rododendrons een betoverende lila-paarse bloemenzee vormen tijdens de bloeiperiode. De weelderige groei aan kruiden in het voorjaar en de adelaarsvarens die in de zomer de bosbodem bedekken, zijn enkele van de vele natuurlijke hoogtepunten onderweg. Zeldzame libellen fladderen langs de waterkant, terwijl paddenstoelen gedijen tussen het dode hout in de herfst. Ondanks de nabijheid van een recreatievliegveld, kun je hier met geluk reeën, fazanten en ander wild tegenkomen. Blikvangers langs de route zijn onder meer het historische Kruis van Blommerschot, de charmante Blommerschotkapel en het voormalige NAVO-vliegveld, nu een waardevol natuurgebied. De wandeling belooft een ontdekkingstocht te zijn door een prachtig stukje ongerepte natuur.

Te volgen knooppunten

De Blommerschotpad in Malle maakt gebruik van het wandelnetwerk Kempense Hoven een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Kempense Hoven

De Blommerschotpad in Malle maakt deel uit van het wandelnetwerk Kempense Hoven. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 460 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

76
0 km
73
3.1 km
72
3.4 km
74
4.7 km
76
6.3 km

6.3 km

1 uur 15 min

VERTREKPLAATS

Malle, op ongeveer één kilometer van de N153 Oostmalle-Lille

GPS-COÖRDINATEN

N 51.262427° E 4.770222°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

35% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Blommerschotpad in Malle? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Malle.

Visbeekpad 8.6
8.6 km

Visbeekpad

Wolfskapelpad 5.6
5.6 km

Wolfskapelpad

De Renesse - Salphenpad 10.1
10.1 km

De Renesse - Salphenpad

De Visbeekvallei 11.7
11.7 km

De Visbeekvallei

Natuurpad Lovenhoek 5.5
5.5 km

Natuurpad Lovenhoek

Leuke plaatsjes in de buurt

De Swaenhoeve
Vakantieverblijf

De Swaenhoeve

ForRest Logies
Vakantieverblijf

ForRest Logies

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.