Stadswandeling Alkmaar 4.2
© Clarinda Letens

Stadswandeling Alkmaar

Wandelen vanuit Alkmaar

4.2 km

4.2 km 1 uur
Noord-Holland

Een stadswandeling in Alkmaar biedt de mogelijkheid om het historische centrum van de stad te verkennen en de rijke geschiedenis en charme van de stad te ervaren. Hier zijn enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden die je tijdens een stadswandeling in Alkmaar kunt tegenkomen:

  1. De Waag: Een van de meest iconische gebouwen in Alkmaar is de Waag, gelegen aan de kaasmarkt. Dit historische gebouw dateert uit de 14e eeuw en wordt beschouwd als een symbool van de stad. Tegenwoordig is het een museum waar je meer kunt leren over de kaasgeschiedenis van Alkmaar.
  2. De Grote Kerk: Deze imposante kerk, officieel bekend als de Sint-Laurenskerk, is een ander belangrijk herkenningspunt in Alkmaar. Het dateert uit de 15e eeuw en heeft een indrukwekkende gotische architectuur. Je kunt de kerk beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.
  3. Het Stadhuis: Het Stadhuis van Alkmaar, gelegen aan het Stadhuisplein, is een historisch gebouw met een rijke geschiedenis. Het is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtige gevel. Het stadhuis wordt nog steeds gebruikt voor officiële ceremonies en evenementen.
  4. Grachten en smalle straatjes: Alkmaar heeft een netwerk van pittoreske grachten en smalle straatjes die perfect zijn om te verkennen tijdens een wandeling. Je kunt langs de grachten wandelen en genieten van de mooie gevels van de historische huizen.
  5. Musea: Alkmaar heeft ook verschillende interessante musea die je kunt bezoeken tijdens je stadswandeling, zoals het Stedelijk Museum Alkmaar, waar je kunst en geschiedenis kunt ontdekken, en het Beatles Museum, dat gewijd is aan de beroemde band.

4.2 km

1 uur

VERTREKPLAATS

Bergerbrug, 1815CR Alkmaar

GPS-COÖRDINATEN

N 52.63424° E 4.74161°

BEWEGWIJZERING

Kaart of gpx

ONDERGROND

100% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Stadswandeling Alkmaar? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Alkmaar.

Ugcheler Markepad 11
11 km

Ugcheler Markepad

Stadswandeling Arnhem 4.5
4.5 km

Stadswandeling Arnhem

Kasteelwandeling Hernen 16
16 km

Kasteelwandeling Hernen

Ossenbergwandeling 15.2
15.2 km

Ossenbergwandeling

Zeven bruggen wandeling 16.5
16.5 km

Zeven bruggen wandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.