Ik ga fietsen en ik neem mee...

Platte band

Fietsen dat is pure gelukzaligheid! De vrijheid die het met zich meebrengt om de natuur ten volle te ontdekken. Is er iets beter dan erop uit trekken met de fiets? Toch is het belangrijk dat je dit goed voorbereid doet want onvoorbereid kan je wel eens in een onaangename situatie komen. Daarom lijsten wij hier kort eventjes neer wat je zoal moet meenemen op je tocht.

Begin met deze tips:

  1. Een reparatiekit
  2. Eten en drinken
  3. Geld
  4. Identiteitskaart
  5. Smartphone

1. Reparatiekit

Je hebt het misschien al meegemaakt en dan herken je deze zeker. Je bent onderweg en hebt mechanische problemen aan de fiets. Einde rit en je moet nog hulp bellen om thuis te geraken of dient een eeuwigheid te stappen. Niets zo vervelend als dat. Daarom is het handig om een kleine reparatiekit bij te hebben zodat je de meest cruciale problemen kan oplossen. In zo’n kit dient het volgende te zitten, een nieuwe binnenband, bandenlichters, een minipomp of CO2-pomp en een multitool. Deze tools kan je al snel in een compacte versie vinden zodat je deze gewoon aan de hand van klein zadeltasje aan je fiets kan hechten.Hier vind je een goede basiskit.

2. Eten en drinken

Goed eten en drinken is belangrijk tijdens elke rit, zeker als het buiten kouder is. Dit geldt ook voor kortere ritten. Je weet maar nooit dat pech of andere onvoorziene omstandigheden je ophouden. Daarom is het aan te raden altijd voorzien te zijn, neem dus zeker een bidon en energiereep mee zodat je altijd genoeg energie hebt om thuis te komen. Want een hongerklop maakt van fietsen een lijdensweg.

3. Geld

Zorg er steeds voor dat je altijd een beetje cash en je bankkaart mee hebt op je rit. Op die manier kan je toch altijd iets kopen mocht het nodig zijn. Kleingeld kan handig zijn wanneer je iets uit een automaat moet kopen. Je bankkaart voor onvoorziene problemen die net iets meer kosten zoals mechanische pech die door een fietsenmaker opgelost moet worden.

4. Identiteitskaart

Het is wettelijk verplicht je identiteitskaart bij te hebben dus ook op de fiets. Hou hier altijd rekening mee. Je weet maar nooit wanneer je deze nodig hebt. Zoals betrokken raken bij een ongeval, het kan nodig zijn voor het invullen van de verzekeringspapieren of voor de hulpverleners om je meteen te kunnen identificeren. Ook als je wordt aangehouden voor een verkeersovertreding kan je nog harder in de problemen komen als je geen identiteitskaart op zak hebt.

5. Smartphone

Ben je de weg kwijt, heb je pech of wordt het donker en ben je je lichtjes vergeten. Dan is het altijd handig je smartphone mee te hebben. Zo kan je steeds iemand bellen als het nodig is of je weg terug naar huis vinden. Zorg er dus voor dat je altijd je gsm op zak hebt. Met deze tips kom je normaal gesproken nooit in de problemen en kan je zorgeloos vertrekken. Wil je helemaal zeker zijn, denk dan ook eens aan een fietsverzekering. Die bied je onder andere bijstand bij pech, diefstal of een ongeval. Je kan zo’n fietsverzekering afsluiten bij AXA of VAB.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.