Fietsvakantie in Vlaanderen? Onbezorgd fietsen met deze 5 tips

Ga je op fietsvakantie in Oost-Vlaanderen? Of kies je één van de mooiste fietsroutes door de landschappen van Limburg of Antwerpen? Dan wil je onbezorgd op pad kunnen gaan. Een goede voorbereiding is daarbij onmisbaar. Veel dingen kun je eenvoudig vooraf regelen.

Denk maar eens aan het uitstippelen van de fietsroute, het boeken van de overnachtingen én de technische staat van jouw fiets. Pech onderweg kan jouw vakantie namelijk flink verpesten. Met deze 5 tips laat je niets aan het toeval over. Dat betekent puur fietsplezier!

5 tips! Dit moet je regelen voordat je op fietsavontuur gaat

Er zullen wat dingen op jouw to-do list staan. Zoals een fietsverzekering vergelijken in het geval van schade of diefstal en een extra check voor jouw fiets bij de fietsenmaker. Maar wat moet je nog meer regelen voordat je op fietsavontuur gaat in Vlaanderen? 5 handige tips!

1. Denk aan een goede fietsverzekering

Als je de mooiste routes van Vlaanderen of Limburg wilt ontdekken, is jouw elektrische fiets, mountainbike of tourfiets ontzettend belangrijk. Heb je een nieuwe fiets of zit je tijdens jouw avontuur niet te wachten op schade of diefstal? Denk dan zeker aan het afsluiten van een goede fietsverzekering. Jouw e-bike verzekeren kan op verschillende manieren. Je bent in elk geval verzekerd tegen fietsdiefstal, maar ook tegen ongevallen en schade aan de accu.

2. Zorg voor goede fietskleding

In West-Vlaanderen of Antwerpen raak je eigenlijk niet uitgefietst. Dagelijks leg je dus flink wat fietskilometers af. Zorg voor comfortabele fietskleding voor zowel droge als natte dagen. Goede fietskleding is licht van gewicht. Dat zorgt natuurlijk weer voor meer fietscomfort.

3. Geef jouw fiets een extra check

Zijn de remmen van jouw fiets in orde? Hebben de banden nog voldoende profiel en hoe zit het met de verlichting? Net als de auto heeft ook jouw fiets een extra check nodig. Zeker als je op fietsvakantie gaat en dagelijks flink wat kilometers aflegt. Laat jouw fiets dus vooraf even nakijken door de fietsenmaker. Dat voorkomt schade en ergernis tijdens jouw avontuur.

4. Stevige fietstassen met voldoende inhoud

Fietstassen zijn belangrijk. Huis-tuin-keuken fietstassen zijn vaak niet geschikt. Let op de waterdichtheid, het gewicht en de inhoud van de tassen. Ze moeten makkelijk afneembaar zijn. Zo heb je gelijk een tas voor de spullen die je tijdens de overnachtingen nodig hebt.

5. Duidelijke weer app op je telefoon

Er is niets zo veranderlijk als het weer. Als je op fietsavontuur gaat in Limburg of Vlaams-Brabant, wil je liever niet worden overvallen door slecht weer. Installeer daarom een duidelijke weerapp op je smartphone. Zet notificaties en locaties aan. Daardoor weet je zeker dat je op tijd wordt gewaarschuwd als er een flinke bui of zelfs onweer op komst is.

Goed voorbereid op fietsavontuur

Een fietsvakantie is populair. Steeds meer mensen stappen op hun e-bike of tourfiets om de mooiste landschappen te kunnen doorkruisen. Je hoeft geen rekening te houden met de drukte in het verkeer én je komt op plekjes die met de auto letterlijk aan je voorbij gaan. Daarnaast is fietsen natuurlijk ook nog eens heel gezond voor lichaam en geest. Stap op!

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.