Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute 42.4
© Toerisme Leiestreek

Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute

Knooppunt fietsroute vanuit Deinze, Nevele

Knooppunten Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute

42.4 km

42.4 km 2 uur 30 min Knooppunten Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute
Deinze Leiestreek Oost-Vlaanderen

Ontdek de betoverende schoonheid van waterlandschappen op de Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute. Laat je leiden langs de kronkelende rivieren de Leie en de Oude Kale, met hoogtepunten zoals het imposante Kasteel Ooidonk en het idyllische natuurgebied de Oude Kalevallei. Bewonder het historische Astene Sas met zijn charmante ophaalbrugje en schutsluis, en geniet van een verfrissend moment aan de schilderachtige Oude Leie, waar zwemmers en dagtoeristen samenkomen. Sluit je avontuur af met een bezoek aan de Graanstokerij Filliers en proef van de lokale jenevers, voor een onvergetelijke ervaring in het hart van Oost-Vlaanderen.

Te volgen knooppunten

De Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

3
3
2
48
98
93
94
91
82
77
75
73
47
48
55
.....

42.4 km

2 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Kromme Brug, 9800 Deinze

GPS-COÖRDINATEN

N 50.98834° E 3.52403°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

87% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs van deze route

Natuurgebied Oude Kalevallei

  © Toerisme Leiestreek vzw

Natuurgebied Oude Kalevallei

Ontdek de betoverende Vallei van de Oude Kale tussen Nevele en Lovendegem, een verborgen juweel op een steenworp afstand van Gent. Verlies jezelf in de lappendeken van hooilanden, oude knotwilgenrijen en broekbossen, terwijl de Oude Kale rustig meandert door het groene landschap. Bezoek bijzondere plekjes zoals de Priesteragemeers, een educatief natuurgebied, en de Molenmeers, een oase van zuiver water en onderwaterleven. Ontdek de rust en schoonheid van dit ongerepte stukje natuur via wandel- en fietspaden, perfect voor een ontspannen dagtrip of een educatief avontuur.

Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk

Verborgen in de schilderachtige kronkels van de Leie, nabij Gent, pronkt het majestueuze Kasteel Ooidonk. Dit historische juweel, omringd door weidse parken en serene wateren, ademt een tijdloze grandeur uit. Met zijn indrukwekkende Renaissance-architectuur, met karakteristieke trapgevels en uivormige torens, vormt het kasteel een iconisch symbool van Belgische pracht. Ontdek de eeuwenoude geschiedenis en fascinerende verhalen die verborgen liggen binnen de muren van dit betoverende kasteel aan de Leie.

Astene Sas

Astene Sas

Het charmante Astene Sas biedt een nostalgische reis terug in de tijd langs de Leie. Hier vind je een prachtig bewaarde ophaalbrug en een historische schutsluis, nog steeds met de hand bediend. 't Oud Sashuis, een pittoresk scheepscafé, verwelkomt je met zijn knusse sfeer en heerlijke lokale lekkernijen. Geniet van een verfrissend Schobiakbier en smul van een authentiek 'plankske van het huis' terwijl je ontspant op het terras aan het water.

Oude Leie

  © Bundy Photography

Oude Leie

De betoverende Oude Leie, een afgesneden lus van de rivier, biedt kristalhelder water dat uitnodigt tot een verfrissende duik. Streekbewoners genieten hier graag van zwemmen, terwijl toeristen zich aangetrokken voelen tot dit natuurlijke zwemparadijs. Bij knooppunt 11 wacht het pittoreske Maaigemdijk, perfect voor een rustige tussenstop. Voor wie een duik wil nemen, biedt Vosselare Put de ideale gelegenheid.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Van Oude Kale tot Oude Leie fietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Deinze.

Leuke plaatsjes in de buurt

Café De Vischmijn
Café

Café De Vischmijn

Hotel Torenhof
Hotel

Hotel Torenhof

T Groen Beleven
Camping

T Groen Beleven

B&B Villa Parkbos
B&B

B&B Villa Parkbos

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.