×

Wandelroutes in Vlaanderen

Wandelen in Vlaanderen biedt een diverse en prachtige ervaring, van de rustige paden in de natuur tot historische steden en gezellige dorpjes.

West-Vlaanderen

165 routes

Oost-Vlaanderen

190 routes

Vlaams-Brabant

237 routes

Limburg

186 routes • © Peter Baas

Antwerpen

137 routes

Wandelroutes in Nederland

Nederland is een prachtig land om te voet te verkennen, met een overvloed aan groene parken, schilderachtige dorpen, historische steden en uitgestrekte natuurgebieden.

Zeeland

6 routes

Gelderland

6 routes

Overijssel

1 routes

Limburg

1 routes

Wandelen in Wallonië

Wallonië staat bekend om zijn prachtige natuur, bossen, heuvels en rivieren. Wandelen is de perfecte manier om de natuur en omgeving te verkennen en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Er zijn tal van wandelroutes in Wallonië, variërend van korte wandelingen tot langeafstandsroutes.

Luxemburg

8 routes

Luik

3 routes

Waals-Brabant

3 routes

Henegouwen

3 routes

Namen

0 routes

Overzicht verschillende wandelingen

Wandelen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de mentale rust. Met deze website willen we jou helpen de perfecte wandeling te vinden. Ben je op zoek naar een wandelroute? Wij hebben ondertusen beschreven wandelroutes in Vlaanderen op onze website staan. De wandelingen zijn ingedeeld per provincie, regio en gemeenten. Alle routes zijn voorzien van een gpx bestand die je kan downloaden. Daarnaast is er een interatief mapje voorzien. Bij knooppuntroutes is er telkens een handig overzichtje te vinden van de te volgen knooppunten. Ontbreekt er nog een wandeling? Laat het ons graag weten, dan plaatsen we de ontbrekende route online.

Wandelroutes knooppunten

Vlaanderen heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het uitbouwen van wandelnetwerken. Ondertussen heeft elke provincie een aantal netwerken met knooppunten. Bekijk hier het overzicht van alle wandelnetwerken. We hebben telkens een overzicht gemaakt met de suggestieroutes langs de knooppunten.

Wandelroutes in de buurt

Ben je op zoek naar een leuke wandeling in de buurt van jouw huis? Of ben je een weekendje weg en zoek je een route in de buurt van het B&B of vakantiehuisje? Vlaanderen is een echt wandelparadijs en heeft heel wat te bieden. Lees hier meer over routes in de buurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.